сряда, 8 април 2009 г.
Калоферски милинки
Необходими продукти
- 20 гр. мая
- 1 кг. брашно
- 1 чаша мляко
- 200-300 гр. сирене
Изпрати на приятел
Сподели във Facebook
Отсейте 1 кг. брашно и направете в средата му кладенец. Изсипете 20 г. мая, размита с 1 чаша хладно мляко и прибавете още 1 чаша мляко, 5 лъжици мазнина и половин лъжичка сол. Замесете меко тесто и го оставете да втаса. Намажете обилно с масло тава с диаметър около 35-40 см. С намазани с масло ръце оформете от тестото топчици колкото яйце. Наредете ги едно до друго в тавата и ги оставете да втасат. Направете с пръст дупчица във всяка милинка. Разбийте една чаша натрошено сирене (или извара), 3 лъжици масло и 2 лъжици захар с 2 кафени чашки прясно мляко. Залейте милинките и ги опечете.
Поднесете ги топли.
This post was written by: Author Name
Author description goes here. Author description goes here. Follow him on Twitter
Get Updates
Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.
0 Responses to “Калоферски милинки”
Публикуване на коментар