сряда, 8 април 2009 г.

Калоферски милинки


Необходими продукти

- 20 гр. мая
- 1 кг. брашно
- 1 чаша мляко
- 200-300 гр. сирене

Изпрати на приятел

Сподели във Facebook Сподели във Facebook


Отсейте 1 кг. брашно и направете в средата му кладенец. Изсипете 20 г. мая, размита с 1 чаша хладно мляко и прибавете още 1 чаша мляко, 5 лъжици мазнина и половин лъжичка сол. Замесете меко тесто и го оставете да втаса. Намажете обилно с масло тава с диаметър около 35-40 см. С намазани с масло ръце оформете от тестото топчици колкото яйце. Наредете ги едно до друго в тавата и ги оставете да втасат. Направете с пръст дупчица във всяка милинка. Разбийте една чаша натрошено сирене (или извара), 3 лъжици масло и 2 лъжици захар с 2 кафени чашки прясно мляко. Залейте милинките и ги опечете.

Поднесете ги топли.

Tags:

0 Responses to “Калоферски милинки”

Публикуване на коментар

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Готвено. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks