сряда, 9 юни 2010 г.

Паниран телешки шницел



























Необходими продукти
- 4 телешки шницела
- 3 супени лъжици брашно
- 2 яйца
- една и половина чаени лъжички олио
- 2-3 суп. лъжици галета
- половин лимон
- магданоз


Шницелите се начукват добре, а яйцето се разбива със сол, черен пипер и олиото. Шницелите се потапят в брашното, после в яйцата и накрая - в галетата. Държат се на студено до момента на пърженето. Пържат се в тиган с предварително нагорещена мазнина по 5-6 минути от всяка страна.

Сервират се украсени с кръгчета лимон и се наръсват със ситно нарязания магданоз.

По желание могат да се гарнират със ситно нарязани сварени яйца.

Tags: ,

0 Responses to “Паниран телешки шницел”

Публикуване на коментар

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Готвено. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks