сряда, 9 юни 2010 г.

Сос бешамел




Необходими продукти 

 - 50-70 гр. краве масло
- 2 кафена лъжичка брашно
- 1 чаша прясно мляко
- сол
- черен пипер

Маслото се разтопява в тигана на котлона, прибавя се брашното на части и се бърка непрекъснато, като през това време бавно се налива млякото.

 Вари се на слаб огън до сгъстяване и се наръсва със сол (пожелание и черен пипер).

 Сосът е подходящ за бяло месо, пиле, зеленчуци и др.

Tags: ,

0 Responses to “Сос бешамел”

Публикуване на коментар

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Готвено. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks