сряда, 9 юни 2010 г.
Сос бешамел
сряда, 9 юни 2010 г. от Lightspiritus
- 50-70 гр. краве масло
- 2 кафена лъжичка брашно
- 1 чаша прясно мляко
- сол
- черен пипер
Маслото се разтопява в тигана на котлона, прибавя се брашното на части и се бърка непрекъснато, като през това време бавно се налива млякото.
Вари се на слаб огън до сгъстяване и се наръсва със сол (пожелание и черен пипер).
Сосът е подходящ за бяло месо, пиле, зеленчуци и др. Tags: Основни ястия , Сосове
This post was written by: Author Name
Author description goes here. Author description goes here. Follow him on Twitter
Get Updates
Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.
Related Articles
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 Responses to “Сос бешамел”
Публикуване на коментар