петък, 10 април 2009 г.
Баница със спанак и ароматни треви
Необходими продукти
- 1 кг. спанак
- 4 яица
- 200-300 гр. настъргано сирене
- 1 глава лук
- 1 вр. магданоз
- 1 чаша пр. мляко
Изпрати на приятел
Сподели във Facebook
Плънката:
Изчистете 1 кг. спанак, измийте го, нарежете го и го сложете на огъня да се задушава с малко сол, докато омекне. Добавете 1 чаша с настъргано сирене, 2-3 лъжици мазнина, 3-4 яйца, 1 малка настъргана глава лук, 1 връзка едро нарязан магданоз и копър.
Тестото:
Замесете с 1 чаша прясно мляко, 1 чаша мазнина, 3/4 лъжичка сода, лъжичка сол и брашно, колкото поеме сместа, тесто, което може да се точи. Разделете то на 2 части, от които разточете 2 кори според големината на тавата, в която ще опечете баницата. Сложете едната кора в тавата и издигнете околовръст краищата й. Разстелете на равномерен пласт плънката и я покрийте с втората кюра. Поръсете баницата с мазнина и я опечете в умерено силна фурна.
Поднесете я с кисело мляко.
This post was written by: Author Name
Author description goes here. Author description goes here. Follow him on Twitter
Get Updates
Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.
0 Responses to “Баница със спанак и ароматни треви”
Публикуване на коментар