понеделник, 16 март 2009 г.
Зрял фасул с пържени хлебни филии и маслини
Чаша и половина фасул се сварява. Запържва се една ситно нарязана глава лук с половин чаша мазнина. Прбавете една лъжица доматена салца или пюре и също запържете леко. Поръсете запръжката с 1 лъжичка червен пипер и прибавете фасула. Посолете го, залейте го с малко гореща вода и го оставете да къкри на слаб огън, докато изври напълно водата.
Нарежете на еднакви квадратни или триъгълни филийки сух бял хлб. Потопете ги последователно в прясно мляко и в разбито яйце и ги изпържете. Изсипете фасула в голяма чиния, оформете го на пирамида и го поръсете с черен пипер. Набодете отгоре няколко маслини и ги поствете тук-там. Наредете наоколо изпържените филийюи, като помежду им слагате по 1 маслина. По същия начин можете да приготвите и поднесете леща.
This post was written by: Author Name
Author description goes here. Author description goes here. Follow him on Twitter
Get Updates
Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.
0 Responses to “Зрял фасул с пържени хлебни филии и маслини”
Публикуване на коментар