понеделник, 16 март 2009 г.

Зрял фасул с пържени хлебни филии и маслини


Чаша и половина фасул се сварява. Запържва се една ситно нарязана глава лук с половин чаша мазнина. Прбавете една лъжица доматена салца или пюре и също запържете леко. Поръсете запръжката с 1 лъжичка червен пипер и прибавете фасула. Посолете го, залейте го с малко гореща вода и го оставете да къкри на слаб огън, докато изври напълно водата.
Нарежете на еднакви квадратни или триъгълни филийки сух бял хлб. Потопете ги последователно в прясно мляко и в разбито яйце и ги изпържете. Изсипете фасула в голяма чиния, оформете го на пирамида и го поръсете с черен пипер. Набодете отгоре няколко маслини и ги поствете тук-там. Наредете наоколо изпържените филийюи, като помежду им слагате по 1 маслина. По същия начин можете да приготвите и поднесете леща.

Tags: ,

0 Responses to “Зрял фасул с пържени хлебни филии и маслини”

Публикуване на коментар

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Готвено. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks