четвъртък, 2 април 2009 г.
Крокети от картофи и гъби
Необходими продукти
- половин кг. картофи
- 150 г. гъби
- половин чаша прясно мляко
- 1 яйце
Изпрати на приятел
Сподели във Facebook
Сварете половин кг. картофи, обелете ги и след като изстинат ги нарежете на дребни кубчета. Запържете ги с 3 лъжици мазнина.
Изчистете и измийте 150 г гъби, нарежете ги на ситно и ги запържете с 1 лъжица мазнина.
Запържете леко 2 лъжици брашно с 2 лъжици масло и го разредете с половин чаша прясно мляко. Бъркайте соса, "докато заври и се сгъсти. Свалете го да се поохлади. Тогава прибавете картофите, гъбите, 1 яйце, сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте добре сместа и я оставете да изстине. Оформете от нея крокети като кебапчета. Оваляйте ги в брашно или в счукан сухар и ги изпържете в обилна, силно сгорещена мазнина до златист цвят.
Поднесете крокетите с някаква салата.
This post was written by: Author Name
Author description goes here. Author description goes here. Follow him on Twitter
Get Updates
Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.
0 Responses to “Крокети от картофи и гъби”
Публикуване на коментар