сряда, 1 април 2009 г.
Картофени котлети
Необходими продукти
- 1 кг. картофи
- половин чаша ориз
- 3 моркова
- половин връзка магданоз
Изпрати на приятел
Сподели във Facebook
Сварете 1 кг. картофи. Обелете ги и ги настържете на едро ренде, след като изстинат.
Сварете 1/2 чаша ориз с чаша и половина подсолена вода.
Запържете до омекване 1 ситно нарязана глава лук и 2-3 настъргани моркова с 3 лъжици мазнина.
Прибавете към картофите ориза, запържените моркови, сол на вкус, черен пипер и ситно нарязан магданоз. Омесете добре сместа и я оставете да почива половин час. С натопени във вода ръце оформете по-големи елипсовидни кюфтета (котлети). Потопете ги в брашно или счукан сухар и в разбити яйца и ги изпържете до златист цвят в силно сгорещена мазнина.
Поднесете котлетите със сос „Бешамел", към който сте прибавили 1-2 ситно нарязани твърдо сварени яйца, черен пипер или ситно нарязан магданоз.
Соса можете да замените с кисело мляко или салата.
This post was written by: Author Name
Author description goes here. Author description goes here. Follow him on Twitter
Get Updates
Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.
0 Responses to “Картофени котлети”
Публикуване на коментар