сряда, 1 април 2009 г.

Картофени котлети


Необходими продукти

- 1 кг. картофи
- половин чаша ориз
- 3 моркова
- половин връзка магданоз

Изпрати на приятел

Сподели във Facebook Сподели във Facebook


Сварете 1 кг. картофи. Обелете ги и ги настържете на едро ренде, след като изстинат.

Сварете 1/2 чаша ориз с чаша и половина подсолена вода.

Запържете до омекване 1 ситно нарязана глава лук и 2-3 настъргани моркова с 3 лъжици мазнина.

Прибавете към картофите ориза, запържените моркови, сол на вкус, черен пипер и ситно нарязан магданоз. Омесете добре сместа и я оставете да почива половин час. С натопени във вода ръце оформете по-големи елипсовидни кюфтета (котлети). Потопете ги в брашно или счукан сухар и в разбити яйца и ги изпържете до златист цвят в силно сгорещена мазнина.

Поднесете котлетите със сос „Бешамел", към който сте прибавили 1-2 ситно нарязани твърдо сварени яйца, черен пипер или ситно нарязан магданоз.

Соса можете да замените с кисело мляко или салата.

Tags: , ,

0 Responses to “Картофени котлети”

Публикуване на коментар

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Готвено. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks