вторник, 7 април 2009 г.
Печено пиле върху гъби
Необходими продукти
- 1 пиле
- 300 г. гъби
- 2 яйца
- 1-2 глави лук
Изпрати на приятел
Сподели във Facebook
Полейте изчистеното и измито пиле с половин чаша мазнина, опечете го до зачервяване, като от време на време го обливате с мазнината от тавичката. Извадете го да изстине и го нарежете на порции.
Отдедете мазнината и задушете в нея 300 г. гъби, почистени измити и нарязани на филийки, и една нарязана глава лук, като от време на време наливате по една кафена чашка вода. Посолете ги леко и ги поръсете с 1 лъжичка черен пипер, след което наредете отгоре нарязаното месо и налейте 1 чаша бяло вино. Похлупете ястието плътно с капак и го оставете да ври на слаб огън 25-30 минути. Извадете след това месото в затоплена чиния и наредете отгоре гъбите, а соса прецедете. Прибавете в соса лъжичка брашно, разбито с 2 жълтъка. Сложете соса на огъня само да заври и го подправете с лимонов сок.
Залейте с него нареденото в чинията пилешко месо.
This post was written by: Author Name
Author description goes here. Author description goes here. Follow him on Twitter
Get Updates
Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.
0 Responses to “Печено пиле върху гъби”
Публикуване на коментар