петък, 6 март 2009 г.

Зелеви сарми със зрял фасул и ориз


Сварете 1 чаша фасул заедно с 1 глава лук, разрязана на две, 1—2 моркова и 1 резен целина, след което отцедете само фасула. Запържете леко 2 ситно нарязани глави лук с 2 кафени чашки олио и ги прибавете към фасула. Прибавете също 1/2 чаша ориз, 1 лъжичка червен пипер, малко сол, чубрица или черен пипер. Разбъркайте сместа и свийте с нея сарми в листа от кисела зелка.
Наредете сармите в тенджера върху ситно нарязано зеле и го покрийте с цели зелеви листа. Залейте ги със зелев сок и част от отварата на фасула и ги сварете на слаб огън.
Поднесете ги студени, наредени в чиния. Сложете по 1 цяла червена камба-туршия в средата на чинията и на четири места срещуположно. Полейте сармите с олио, запържено с малко червен пипер.

Tags: ,

0 Responses to “Зелеви сарми със зрял фасул и ориз”

Публикуване на коментар

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Готвено. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks