вторник, 10 март 2009 г.

Червени домати на фурна


Нарежете 1/2 кг здрави червени домати на кръгчета, дебели около 1 см. Посолете ги, потопете ги в брашно и ги изпърже-те в силно сгорещена мазнина, след което ги наредете в тавичка.
Запържете леко 3 равни лъжици брашно с 4—5 лъжици масло. Налейте 2 чаши прясно мляко и прибавете 2 лъжици настъргано сирене или настърган кашкавал. Опитайте соса на сол и го оставете да заври. Свалете го от огъня, застройте го с 2 разбити яйца и го подправете с черен пипер или ситно нарязан магданоз.

Залейте доматите със соса и опечете ястието.

Tags: ,

0 Responses to “Червени домати на фурна”

Публикуване на коментар

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Готвено. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks