неделя, 22 март 2009 г.
Картофи с шунка на фурна
неделя, 22 март 2009 г. от Lightspiritus
Необходими продукти:
- 1 кг. картофи
- 1/2 кг. шунка
- 200 гр. кашкавал
- 3 яица
Сварете 1 кг. картофи, обелете ги и след като изстинат, ги настържете на едро ренде. Разстелете половината картофи в намазана с масло тавичка и ги посолете. Върху тях сложете половин кг. шунка, нарязана на кубчета, и я поръсете с 3-4 лъжици настърган кашкавал. Отгоре разстелете останалите картофи ги посолете. Поръсете ястието с 2-3 лъжици масло, завийте го с 3 яйца, разбити с 1 чаша кисело мляко, и го опечете в силна фурна до зачервяване. Поднесете го с туршия или кисели краставички.
This post was written by: Author Name
Author description goes here. Author description goes here. Follow him on Twitter
Get Updates
Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.
Related Articles
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
3 Responses to “Картофи с шунка на фурна”
28 март 2009 г. в 0:40
май нещо много съществено се изпуска в тази рецепта, защото не ми е ясно шунката ли е зеленясала или има нешо друго със зелен цвят в манджата....
29 март 2009 г. в 6:46
Фантазията е зелена - фантазирай!
24 август 2009 г. в 12:06
сега ш го ям тва, само че към шунката добавих малко лук и ги позапърлих на тигана, освен тва в заливката има малко песто ала дженовезе. сега ако не става за ядене, рецептата е виновна!
P.S. не става, с киселото мляко става много кисело
Публикуване на коментар