неделя, 22 март 2009 г.

Картофи с шунка на фурна


Необходими продукти:

- 1 кг. картофи
- 1/2 кг. шунка
- 200 гр. кашкавал
- 3 яица

Сварете 1 кг. картофи, обелете ги и след като изстинат, ги настържете на едро ренде. Разстелете половината картофи в намазана с масло тавичка и ги посолете. Върху тях сложете половин кг. шунка, нарязана на кубчета, и я поръсете с 3-4 лъжици настърган кашкавал. Отгоре разстелете останалите картофи ги посолете. Поръсете ястието с 2-3 лъжици масло, за­вийте го с 3 яйца, разбити с 1 чаша кисело мляко, и го опе­чете в силна фурна до зачервяване. Поднесете го с туршия или кисели краставички.

Tags: ,

3 Responses to “Картофи с шунка на фурна”

Анонимен каза...
28 март 2009 г. в 0:40

май нещо много съществено се изпуска в тази рецепта, защото не ми е ясно шунката ли е зеленясала или има нешо друго със зелен цвят в манджата....


Lightspiritus каза...
29 март 2009 г. в 6:46

Фантазията е зелена - фантазирай!


Анонимен каза...
24 август 2009 г. в 12:06

сега ш го ям тва, само че към шунката добавих малко лук и ги позапърлих на тигана, освен тва в заливката има малко песто ала дженовезе. сега ако не става за ядене, рецептата е виновна!

P.S. не става, с киселото мляко става много кисело


Публикуване на коментар

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Готвено. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks