сряда, 11 март 2009 г.

Зрял фасул с праз - плакия на фурна


Сварете 2 чаши зрял фасул. Изчистете и нарежете на ситно 5-6 стръка праз и го запържете с 5—6 лъжици олио, след което го посолете и го поръсете с черен пипер. Сложете в тавичка половината фасул, а върху него разстелете праза. Върху праза наредете 10-12 маслини и ги покрийте с останалия фасул. Залейте ястието с 1/2 чаша отвара от фасула и 1 кафена чашка олио, запържено с 1 лъжичка червен пипер, и го опечете, докато остане само на мазнина.
Поднесете го студено.
По съшия начин можете да приготвите плакия с кромид лук.

Tags: ,

0 Responses to “Зрял фасул с праз - плакия на фурна”

Публикуване на коментар

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Готвено. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks