сряда, 11 март 2009 г.
Зрял фасул с праз - плакия на фурна
сряда, 11 март 2009 г. от Lightspiritus
Сварете 2 чаши зрял фасул. Изчистете и нарежете на ситно 5-6 стръка праз и го запържете с 5—6 лъжици олио, след което го посолете и го поръсете с черен пипер. Сложете в тавичка половината фасул, а върху него разстелете праза. Върху праза наредете 10-12 маслини и ги покрийте с останалия фасул. Залейте ястието с 1/2 чаша отвара от фасула и 1 кафена чашка олио, запържено с 1 лъжичка червен пипер, и го опечете, докато остане само на мазнина.
Поднесете го студено.
По съшия начин можете да приготвите плакия с кромид лук.
This post was written by: Author Name
Author description goes here. Author description goes here. Follow him on Twitter
Get Updates
Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.
Related Articles
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 Responses to “Зрял фасул с праз - плакия на фурна”
Публикуване на коментар