вторник, 31 март 2009 г.

Кебап по ловджийски от агнешко месо


Нарежете на хапки месо от агнешко бутче. Посолете го и го поръсете с черен пипер. Изчистете гъби, измийте ги (нарежете ги на две, ако са по-големи) и ги посолете. Измийте пиперки, нарежете ги на две по дължина и напречно и също ги посолете.

Нанижете на дървен шиш последователно месо, пиперка, месо, гъба, месо, пиперка, месо, гъба и т. н. Намажете приготвения кебап с масло и го сложете да се пече върху добре разгорена жар от дървени въглища, като го въртите бавно, за дз не прегаря. Наредете върху по-голяма кърпа букови листа и сложете отгоре опечения кебап. Увийте го в кърпата и го оставете 6—7 минути да се задуши.

Този кебап е истинско лакомство при излети, лов и риболов*

Tags: ,

0 Responses to “Кебап по ловджийски от агнешко месо”

Публикуване на коментар

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Готвено. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks