вторник, 31 март 2009 г.
Каша от спанак
Запържете 2 лъжици брашно с 4—5 лъжици олио. Прибавете 1/2 кг спанак, изчистен, измит и нарязан на ситно, и го разбъркайте с брашното. Като поомекне спанакът, прибавете сол и налейте толкова гореща вода, че да получите каша с желаната гъстота. Оставете я да ври на слаб огън 10—15 минути. Разбийте 2—3 яйца с 1 чаша кисело мляко, ситно нарязан магданоз или черен пипер (по желание и счукан чесън). Прибавете ги към кашата, като я бъркате непрекъснато. Щом кашата заври отново, свалете я от огъня. Поднесете я топла, поръсена с настъргано сирене или кашкавал.
По същия начин можете да приготвите каша от лапад или от лобода.
This post was written by: Author Name
Author description goes here. Author description goes here. Follow him on Twitter
Get Updates
Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.
0 Responses to “Каша от спанак”
Публикуване на коментар