сряда, 1 април 2009 г.

Пържени чушки по панагюрски


Необходими продукти

- 1 кг. чушки

- 1 и половина чашка масло

- 2 лъжици брашно

- 1 и половина чаша кисело мляко

Изпрати на приятел

Сподели във Facebook Сподели във Facebook


Опечете 1 кг. чушки (12-15 бр.). Обелете ги, почистете ги от семето и ги нарежете. Посолете нарязаните пиперки и ги сложете да се пържат с 1 и половина кафена чашка масло. Като се позапържат, поръсете ги с 2 равни лъжици брашно и ги бъркайте непрекъснато. Накрая ги полейте с 1 и половина чаша разбито и леко посолено кисело мляко. Оставете ястието на умерен огън още 5-6 минути, като го бъркате.

Можете да приготвите тази рецепта без да нарязвате чушките.

По желание при поднасянето му можете да го поръсите с черен пипер или със ситно нарязан магданоз.

Tags: , ,

0 Responses to “Пържени чушки по панагюрски”

Публикуване на коментар

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Готвено. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks