сряда, 1 април 2009 г.
Пържени чушки по панагюрски
Необходими продукти
- 1 кг. чушки
- 1 и половина чашка масло
- 2 лъжици брашно
- 1 и половина чаша кисело мляко
Изпрати на приятел
Сподели във Facebook
Опечете 1 кг. чушки (12-15 бр.). Обелете ги, почистете ги от семето и ги нарежете. Посолете нарязаните пиперки и ги сложете да се пържат с 1 и половина кафена чашка масло. Като се позапържат, поръсете ги с 2 равни лъжици брашно и ги бъркайте непрекъснато. Накрая ги полейте с 1 и половина чаша разбито и леко посолено кисело мляко. Оставете ястието на умерен огън още 5-6 минути, като го бъркате.
Можете да приготвите тази рецепта без да нарязвате чушките.
По желание при поднасянето му можете да го поръсите с черен пипер или със ситно нарязан магданоз.
This post was written by: Author Name
Author description goes here. Author description goes here. Follow him on Twitter
Get Updates
Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.
0 Responses to “Пържени чушки по панагюрски”
Публикуване на коментар