вторник, 3 март 2009 г.
Пълнени сушени чушки с ориз
Изчистете, измийте и попарете с вряла вода 20—22 по-едри пиперки. Запържете 5—6 нарязани на филийки глави лук с 150 гр. чаша олио. Прибавете 1 чаша ориз и 2 лъжици грис и също ги запържете леко. Посолете сместа, подправете я с магданоз, червен пипер и я залейте с гореща вода. Оставете я да ври, докато набъбне оризът, след което я свалете от огъня да се охлади. Напълнете с охладената смес пиперките. Потопете ги в брашно и ги наредете в тенджера, на дъното на която предварително сте сложили лозови листа или листа от кисело зеле. Покрийте ги с лозови или със зелеви листа, притиснете ги отгоре с чиния, залейте ги с гореща вода (да ги облее) и ги сварете.
Ако употребите зелеви листа, сварете ястието с равни части зелев сок и вода, а десетина минути след свалянето му от огъня го залейте с рядка кашица от брашно и вода.
Ако употребите лозови листа, застройте соса на ястието с 2 яйца и 1/2 чаша кисело мляко или малко лимонена киселина.
This post was written by: Author Name
Author description goes here. Author description goes here. Follow him on Twitter
Get Updates
Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.
1 Responses to “Пълнени сушени чушки с ориз”
3 март 2009 г. в 14:50
Добре става - пробвах го - съвсем малко по-малко сол (може би защото аз обичам по-солено)
Публикуване на коментар