сряда, 1 април 2009 г.

Сарми от лапад


Необходими продукти

- 350 г листа от лапад
- 500 г кайма
- 1 яйце
- 1 кафена чашка ориз
- 1 чаша кисело мляко


Изпрати на приятел

Сподели във Facebook Сподели във Facebook


Нарежете ситно 1 глава лук и я запържете в малко мазнина. Прибавете измития ориз и каймата (проверете дали е солена). Добавете магданоз. Разбърквайте в продължение на 5-7 минути, за да не останат буци от каймата. Изключете котлона и оставете в тигана.

Попарете листата от лапад и увийте плънката, която приготвихте в тигана, във формата на сарми.

Поставете вече приготвените сарми в тенджера и ги залейте в хладка вода (да покрие горната част на сармите). Варете на слаб огън.

Пригответе смес от киселото мляко, 2 супени лъжици брашно и яйцето и я разбийте добре. Сложете готовите сарми в тава и ги залейте със сместта.

Запечете за около 20 минути.

Tags: ,

0 Responses to “Сарми от лапад”

Публикуване на коментар

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Готвено. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks