сряда, 1 април 2009 г.
Сарми от лапад
Необходими продукти
- 350 г листа от лапад
- 500 г кайма
- 1 яйце
- 1 кафена чашка ориз
- 1 чаша кисело мляко
Изпрати на приятел
Сподели във Facebook
Нарежете ситно 1 глава лук и я запържете в малко мазнина. Прибавете измития ориз и каймата (проверете дали е солена). Добавете магданоз. Разбърквайте в продължение на 5-7 минути, за да не останат буци от каймата. Изключете котлона и оставете в тигана.
Попарете листата от лапад и увийте плънката, която приготвихте в тигана, във формата на сарми.
Поставете вече приготвените сарми в тенджера и ги залейте в хладка вода (да покрие горната част на сармите). Варете на слаб огън.
Пригответе смес от киселото мляко, 2 супени лъжици брашно и яйцето и я разбийте добре. Сложете готовите сарми в тава и ги залейте със сместта.
Запечете за около 20 минути.
This post was written by: Author Name
Author description goes here. Author description goes here. Follow him on Twitter
Get Updates
Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.
0 Responses to “Сарми от лапад”
Публикуване на коментар